Leksio i hapur, i ftuar Elvin Civici

Studentët në Marrëdhënie Publike dhe Komunikim Marketingu, si edhe studentët e Shkencave të Komunikimit në Kolegjin Universitar “Bedër”, zhvilluan një leksion të hapur në kuadër të lëndës “Marekting Digjital”.

I ftuar për të ligjëruar dhe diskutuar me studentët ishte Elvin Civicin, drejtori i departamentit te digjital në kompaninë McCann Tirana.

Z. Civici foli  rreth faktit se sa i rëndësishëm është drejtuesi në një kompani, sidomos marketingu, në lidhje me përcaktimin e roleve dhe detyrave për punonjësit dhe për veten e tij.

Më tëj ai, diskutoi me studentet rreth marketingut digjital, përparësitë dhe pengesat, duke theksuar si çelës gjithmonë përditësimin e faqeve.

Duke iu shpjeguar studentëve, se si praktikohet marketingu digjital, ai, e ndau punën ne tre seksione:
Së pari, seksioni prodhimit, ku ndërtohen website, aplikacione, me fokus kryesor gjithmonë klientin.
Së dyti, seksioni i kontentit (përmbajtjes) për mediat sociale dhe online, nga ku duhet të kuptohet se çfarë po kërkon klienti.
Së treti, seksioni  reklamimit, nga i komunikohen mesazhet audiencës.

Gjatë leksionit, studentët patën mundësin të bënin pyetje rreth temës, dhe kryesisht mediave të reja dhe digjitale.