Organizohet shfaqja e filmit “AZIZI”, të autores Luljeta Progni

Departamenti i Shkencave te Komunikimit organizoi shfaqjen e filmit “AZIZI”, të autores Luljeta Progni, për studentët e universitetit Bedër.

Filmi, zbulon atë që është fshehur për 70 vjet nga të gjithë pushtetarët shqiptarë, terrori komunist ndaj shqiptarëve të pafajshëm: grave, fëmijëve dhe të moshuarve.

Ajo që bën filmi, është thjesht vendosja e kameras në vitet 1948-1954, në disa prej kampeve më famëkeqe: Kuçovë, Berat, Turan dhe Tepelenë, pa shtuar apo hequr asgjë nga e vërteta.

Azizi ësht ë një film bazuar në rrëfimjet e të mbijetuarve në kampet e internimit, vitet e para të persekutimit nga regjimi komunist.

Pas shfaqjes së filmit, studentët patën mundësinë e diskutimit rreth tematikës së filmit me autoren dhe ekipin e realizimit të filmit.