Emri i Lëndës : Anglisht I
Kodi Tipi i
lëndës
Semestri Leksione
(orë/javë)
Seminare
(orë/javë)
Lab
(orë/javë)
Kredite ECTS
EFL 101-3 E 1 5 0 0 5.00 5
Lektori dhe orari i konsultimeve
Asistenti dhe orari i konsultimeve
Gjuha e kursit English
Niveli i lëndës
Përshkrimi Gjate ketij simestri fokusi do te jene student per te mesuar basat e anglishtes. Si te shkurajne, te lexojen, apo te flasin ne anglisht.
Objektivat Objektivat jane qe ne fund te ketij simestri studentet te jene ne gjendje per te folur, te shkuar dhe lexuar ne Anglisht.
Programi i Lëndës
JavaTema
1Mesimi 1 (pp.4-6)Mesimi i alfabetit dhe numrat (1-100)Emertimi i ngjyrave, mesimi i emrave te objekte shkollore, fjale nderkombetare angleze. Germezimi i emraveTe mesojne si te shkembejne numra telefonash.
2Mesimi 1- Familja dhe miqte- Miq ne internet- Te mesojne te shkruajne nje leter -Tekste- njerez te famshem nga gjithe bota- Te mesojne emertimin e vendet dhe kombesite e ndryshme- si te plotesosh nje formular regjistrimi.Praktike,Dialog, Degjim
3Mesimi 1Te flasim per vendet dhe kombesite.Prezantime dhe pershendetje,Folja- jam,Perdorimi i trajtave a\anPerdorimi i this/that,Kultura: Rreth Britanise. Ushtrimet nga libri i punesUshtrime shtese,Detyra shtepie
4Mesimi 2Familje/ Familjet pritese/ kampetMesimi i trungut te familjes. Pamja e jashtme, karakteri, mbiemra, aktivitet. - Nje jave ne TVTekst- nje prezantim tek nje familje pritese.
5Mesimi 2 Familjet ne boteAspektet gramatikore shpjegimi dhe perdorimi i foljes have got, shpjegimi dhe perdorimi i foljes modale can. Perdorimi i mbiemrave pronor. Prezantimi ne nje familje mikpritese.-Te vendosesh cfare ti blesh nje familje mikpritese.- Detyra shtepie.
6Mesimi 2Pershkrimi i pamjes se jashtme, te flasim per karaktere, te flasim per aftesi, si te kerkojme ndihme.- Argetimi ne familje Kulture: Familja mbreterore. Fleta e punes, ,ushtrime shtese, detyra shtepieSelf-assessment module 1
7Mesimi 3 Rutina e perditshme, profesione, aktivitet te perditshme.- Te flasim per lendet e shkolles- Te mesojme oren- Artikull: punet e shtepise dhe detyrat e shtepise Gramatike: koha e tashmeFoljet like/love –ingNdajfoljet e shpeshtesise
8Provim Gjysmëfinal
9Mesimi 4 Shtepite, dyqanet/ vendet,Objektet ne shtepi, ndertesa.,Te plotesojme informacionin per keshtjellen Windsor, Gramatike there is/ there are , ,Shumesi i emrave, parafjalet e venditUshtrime shtese
10Shtepia e mbretereshes Mary, Tekst: shtepia e enderuarTe flasim per shtepite tona, te flasim per vendodhjen, te japim drejtimet
11Nje lagje e re, Ushtrime Gramatikore, Detyra shtepie
12Te japim udhezime, te shkruajme letara, te mesojme te shpjegojme per te dhene udhezime per vendodhje
13Ushtrimet e fletores se punes. Portofolio. Nje paragraf per shtepine tuaj, nje liste per objektet ne shtepi
14Art dhe dizajn: Ne forme e mireSelf-assessment module 2
15Përsëritje dhe konsultime perpara provimit
16Provim Final
Parakushtet
Literatura
Referenca të tjera
Punë laboratori -
Përdorimi i komp. Po
Të tjera -
Rezultatet e Lëndës dhe Kompetencat
1Studentet jane te afte per te folur, lexuar dhe shkuar ne Anglisht.
2Studentet jane te afte per te diskutuar ne Anglisht.
3Studentet jane te afte per te formuar dhe shkuar fjali te sakta nga aspekti gramatikor.
Mënyra e Vlerësimit të Lëndës
Notat e Ndërmjetme Sasia Përqindja
Gjysmë finale140
Kuize00
Projekte00
Projekte semestrale00
Punë laboratori00
Pjesëmarrja në mësim 00
Kontributi i notave të ndërmjetme mbi vlerësimin final40
Kontributi i provimit final mbi vlerësimin final60
Total100
Ngarkesa ECTS (Në Bazë të Ngarkesës së Studentit)
Aktivitetet Sasia Kohëzgjatja
(orë)
Ngarkesa Totale
(orë)
Kohëzgjatja e kursit (Duke përfshirë edhe javën e provimeve : 16x Orët totale të kursit) 16580
Orët e studimit jashtë klase (Parapërgatitje, Praktika etj) 14228
Detyra 030
Gjysmë finale 133
Provimi final 155
Të tjera 000
Ngarkesa totale e orëve 116
Ngarkesa totale e orëve / 25 (orë) 4.64
ECTS 5

PDF (Shqip) PDF (Anglisht)