Studentët e Marrëdhënie Publike dhe Komunikim Marketingut vizitë në Kosovë

Studentët e viti të parë të programit Bachelor në Marrëdhënie Publike dhe Komunikim Marketingu në Kolegjin Universitar “Bedër”, zhvilluan një vizitë studimore njëditore në Kosovë.

Nën udhëheqjen e Përgjegjësit të Departamentit të Shkencave të Komunikimit, Dr. Erlis Çela dhe lektores së lëndëve të marketingut, Dr. Edlira Mali, studentët vizituan agjencinë e marketingut “Karrota”, monumentin “NEWBORN” dhe Kolegjin AAB në Prishtinë.

Vizita e parë u bë në agjencinë e marketingut “Karrota”. Gjatë vizitës, ata u pritën nga themeluesi i agjencisë z. Fisnik Ismajli, i cili i njohu më shumë me agjencinë dhe me marketingun në Kosovë. Ismajli iu prezantoi studentëve procesin e fushatave të marketingut që nis me procesin kreativ dhe vazhdon me ideimin dhe zbatimin. Ai shpjegoi se si targetohen audiencat, cilat gabime bëhen më së shumti gjatë procesit, dhe se si mund të bëhet marketing me pak shpenzime, duke sjellë shembull konkret nga agjencia “Karrota” me fushatën “Duaje tënden”. Diskutimet vijuan në përparësitë dhe problemet që karakterizohet sot marketingu dhe kryesisht fusha e reklamës.

Më tej studentët vizituan monumentin “NEËBORN”, ku z. Fisnik Ismajli, iu rrëfeu studentëve ideimin, historinë, domethënien dhe transformimin e këtij monumenti nga viti në vit.

Së fundmi, studentët vizituan Kolegjin AAB në Prishtinë. Gjatë kësaj vizite studentët u shoqëruan nga Zv/Rektori për Shkencë në Kolegjin AAB, Hasan Saliu dhe Zv/Rektorja për Marrëdhënie Ndërkombëtare, Venera Llunji.

Studentët vizituan ambientet e Kolegjit AAB; teatrin, bibliotekat, ambientet çlodhëse dhe sportive. Më tej ata morën informacione mbi sistemin arsimor universitar në Kosovë, dhe diskutuan për mundësitë e programeve të shkëmbimit.

Ndërkohë Kolegji Universitar “Bedër” dhe Kolegji AAB në Prishtinë janë partnerë bashkëpunimi,  kanë organizuar herë pas here konferenca të përbashkëta shkencore, si dhe aktivitete të tjera.