Klubi i Debatit, zhvillohet përballja e parë

Klubi i Debatit në Kolegjin Universitar “Bedër”, zhvilloi ditën e sotme përballjen e parë për këtë vit akademik me temë: “Media online po rinovon protestën politike”.

Në qasjen pro temës ishin studentët e vitit të parë nga Departamenti i Drejtësisë Dorisa Hoxha, Kristina Tabaku dhe Harvi Xhaferaj. Ndërsa në qasjen kundër temës ishin studentët e vitit të dytë në Shkenca Komunikimi, Xhonledi Spahiu, Grisel Alla dhe Jonida Velia.

Në debatin e moderuar nga studentja Esmeralda Pashollari, të dyja grupet, pasi përkufizuan konceptet, dhanë argumentet dhe kundër-argumentete e tyre. I gjithë debati ishte intensiv dhe shfaqi shumë interes te studentët e tjerë.

Në fund, pasi juria shqyrtoi argumentet dhe kriteret e vlerësimit, me shumë pak pikë diferencë kaloi në fazën tjerët grupin e studentëve nga Drejtësia.