Leksion i hapur me temë “Kompetencat e Komunikimit ndërkulturor”

Departamenti Shkencave të Komunikimit dhe Departameni i Gjuhës dhe Letërsisë angleze në Kolegjin Universitar Bedër, zhvilluan ditën e djeshme leksionin e hapur me temë “Kompetencat e Komunikimit ndërkulturor”. E ftuar për leksion ishte profesoresha dhe shkrimtarja nga Universiteti Amerikan i Shkupit, Prof. Assoc Dr. Ivana Trajanoska.

Ajo diskutoi me studentët e Gjuhës dhe Letërsisë Angleze dhe Shkencave të Komunikimit në lidhje me kulturën, rëndësinë e saj në komunikim, bashkekzistencën e kulturave.

Prof Trajanoska diskutoi me studentët idenë e të menduarit jashtë kutisë. Sipas saj, komunikimi ndërkulturor duhet të shihet si mënyrë të menduari jashtë kutisë.

Leksioni u zhvillua në mënyrë interaktive, dhe student patën mundësinë të pyesnin dhe të angazhoheshin me ushtrime.