Vjollca Meçej: Raporti i gazetarit me ligjin dhe etikën

Vjollca Meçaj, drejtore ekzekutive e Komitetit Shqiptar të Helsinkit ishte e ftuara e rradhës në ciklin e leksioneve “Studenti dhe profesioni”. Znj.Meçaj ndau me studentët e departamentit të shkencave të komunikimet eskperiencat e saj në lidhje me të drejtat dhe liritë e gazetarëve shqiptarë ndër vite. Më rëndësi ishte trajtimi që iu bë problemit të raportiti që ekziston midis medias dhe ligjeve, sjellja e gazetarëve përballë kodeve etike dhe legjislacionit e vendas e konventave ndërkombëtare etj.