Zhvillohet trajnim mbi Kronikën e Zezë

Ditën e sotme, studentët e Shkencave të Komunikimit në Kolegjin Universitar “Bedër” zhvilluan trajnimin e mbi Kronikën e Zezë, nën drejtimi e Dr. Ardita Reçit.  Gjatë trajnimit u diskutuan historiku i Kronikës së Zezë, mënyrat se si zhvillohet sot dhe hapsira që zë në diskursin publik.

Interesat e studentëve ishin kryesisht nw lidhje me marrëdhënien me burimin: si gjenden, si ndërtohen marrëdhëniet, dhe ruajtja e kofidenicalitetit.

Fokusi kryesor i këtij trajnimi ishte mënyra se si shkruhet kronika, pa ia atribuar asnjë lloji formule fikse. Më tej diskutimi vazhdoi në marrëdhëniet mes pushteteve dhe efektet që ka Kronika e Zezë mbi to.

Ky ishte trajnimi i rradhës në kuadër punës për atelienë e shkrimit të lajmeve në Kolegjin Universitar “Bedër”, portalin objektiv.al